tisdag 18 april 2017

Status efter påsk

Jag upptäckte att jag har fått några nya följare på mitt instakonto, och eftersom jag har länken till den här bloggen där kan det ju hända att någon hittar hit. Så då är det väl dags för en uppdatering minsann!

Cykel:
Jag har köpt en Scott Speedster Contessa 35. En mycket trevlig cykel. :) Jag har inte hunnit köra så många mil på den än, men igår blev det äntligen en knappt tvåmilarunda runt åkrarna i bygden. GPS-klockans batteri tog slut efter 5 km, så jag får klara mig utan tider och distanser på den rundan. Lika bra det kanske. Än så länge fokuserar jag på att bli god vän med cykeln, få in bromsandet och hantering av växlar i "ryggmärgen", och balans. Jag noterade att jag förstår varför cykelbyxor har stoppning, och att en windstopperjacka vore trevligt att ha. Jag behöver alltså shoppa ännu fler grejer, så synd... Haha! Största delen av tiden på cykeln satt jag med ett leende på läpparna. Den är lättcyklad, och svarar bra på tramptagen. Roligt, roligt. Ser fram emot fler och längre rundor när (om) det blir lite varmare. Än så länge har jag gott hopp om att Tjejvättern ska bli en trevlig upplevelse. Jag har spanat in banprofilen och kollat kartan. Börjar så smått förbereda mig mentalt. Det är inte särskilt långt kvar till den 10 juni!

Simning:
Crawlkursen är avslutad sen länge. Sista tillfället hade vi videoinspelning med individuell analys. Roligt och nyttigt! I söndags var familjen i badhuset, och jag tog en liten stund i träningsbassängen med några teknikövnignar och sim. Även i söndags klarade jag en hel 25-meterslängd inklusive andning - men jag har fortfarande fel teknik. Får inte ut luften tillräckligt för att kunna andas in på rätt sätt. Överlever, men får mjölksyra i benen och blir grymt andfådd. Det kändes överlag ganska stressigt när jag simmade. Behöver simma mycket mer för att få in lite flyt i andningen. Men det märks framsteg, plus att det går mycket snabbare att simma 25 meter frisim än bröstsim även för en rookie som mig.

Jag känner mig väldigt nervös inför Vansbro tjejsim. Kollegan har bestämt sig för att hoppa av. Hon  klara inte att lära sig simma tillräckligt för att våga ge sig ut i iskallt öppet motströmsvatten. Jag förstår henne helt och fullt. VI fortsätter och gör de andra momenten tillsammans. Och så är jag lite tacksam över att vi trots allt anmälde oss tillsammans, för annars skulle inte jag heller göra tjejsimmet. Måste fixa en våtdräkt. Simningen är mitt sämsta element. Men det ska nog gå det också, med en hel del vilja.

Löpning:
Sen jag bytte jobb har jag inte fått till springrutinerna igen. Det går hemskt dåligt. Jag har varit ute några gånger på kväll/helg, men jag behöver få till lunchjogg eller transportjogg hem från jobbet. Dags att planera in det i kalendern! Vi har inte anmält oss till Lidingö tjejlopp än, men det börjar väl vara dags. Jag behöver träna på att springa i backar. Där tappar jag mycket fart.

Skidorna:
Tja... de har fått sin skyddsvallning inför sommaren och ligger undanstoppade i förrådet och väntar på nästa säsong. Det känns också under kontroll. Jag har i stort sett bestämt mig för att även anmäla mig till Kristinaloppet i Norberg eftersom jag inte vill riskera att missa resultat på Tjejvasan - tänk om jag blir sjuk?! Men jag väntar ltie med det.

Yoga:
Jag fortsätter med regelbundern yoga. Skönt och nyttigt. Det känns som att smärtorna i höger höft ger med sig lite grann, så det finns hopp. Men tålamod, tålamod. Yogan är fantastisk för bålstyrka också. Det kändes när jag cyklade att yogan fyller sin funktion även för cykling! Stark bål, lång ryggrad, avslappnade axlar... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar